Galleri Flamingos resa till
St. Petersburg.
den 29/4 - 5/5 2001
----------------

Dag 1.
Vi kör till Stockholm dit vi anländer på sena eftermiddagen.
Vår båt till Tallin avgår kl. 17.00. Gemensam middag.

Dag 2.
Vid 9-tiden kommer vi till Tallin där vi har en kombinerad stadspromendad / rundtur innan vi fortsätter till Narva och den estnisk / ryska gränsen. När vi passerar över floden Narva ser vi de båda fästningarna som ligger på var sin sida av floden. Någonstans på vägen har vi en lunch och vid - 20 - tiden är vi framme vid vårt finsk byggda, fyrstjärniga Hotell Pulkovskaja. Middag på hotellet.

Dag 3.
I dag börjar det riktigt spännande. Vår lokalguide skall visa oss sin stad. Under rundturen ser vi bl.a Isaakkatedralen, Nikolai- kyrkan, Universitetet, Peter och Paulsfästningen, pansar- kryssaren Aurora, den världsberömde Bronsryttaren och de vackra palatsen på båda sidor om Neva. Vi gör även en tur på affärsgatan Nevskij Prospekt. Rundturen ingår i resans pris.
Efter rundturen avnjuter vi våra lunchpaket i en park i närheten av Nevskij, som Ni hinner bekanta Er lite med innan vi fortsätter till Eremitaget - världens tredje största museum, med konst, praktsalar och skatter som inte går att beskriva. Det är konst från alla epoker. En av världens största Rembrandtsamlingar, Matissemålningar som de flesta bara sett i konstböcker, två Leonardo da Vinci mm mm.
Efter en gemensam middag på hotellet har Ni möjlighet att åka med oss till en otroligt fin folkloreföreställning, som är mycket mer än vad ordet folklore säger oss. Känner Ni istället för att gå på konsert, ballett eller cirkus så hjälper vi givetvis till med att ordna biljetter.

Dag 4.
Vi besöker det vackra Jussupovpalatset, som är känt för sina interiörer. Familjen Jussupov ägde tre palats i St.Petersburg och vi skall se det som är vackrast. Vinkällaren, där Rasputin mördades får vi givetvis också se.
Efter vår lunchpaus fortsätter vi till Ryska Museet som är det näst största i Ryssland. Vi får se gamla, vackra Ikoner och målningar av de stora ryska mästarna. Ilja Repin bl. a Om isen "har gått" från Ladogasjön kan vi, efter vår gemensamma middag, göra en båttur på Neva. Det är alltid en stor upplevelse. Palatsen ligger som pärlor utmed kajerna och de lyser i alla färger, pistagegröna, gula, röda och blå som
blandas med guldet på spiror och kupoler.

Dag 5.
Vi gör en heldagsutflykt till 1700-talsslottet Peterhof, som var ett av tsarfamiljernas många sommarslott. Peterhof ligger mycket vackert vid Finska viken, där den nedre parken är känd för sina mer än 150 fontäner. En del designade av Peter den Store. Peterhofs interiör är mycket vacker och det är imponerande att man har kunnat skapa den på nytt efter förstörelsen under de 900 dagarna under andra världskriget.
Efter besöket har vi tid för våra lunchpaket och även för lite shopping på marknaden.
Väl hemkomna från den utflykten har Ni tid att bekanta Er med de varuhus som ligger på gångavstånd från vårt hotell. Gemensam middag.

Dag 6.
Vi startar resan till Helsingfors ganska tidigt och kör genom landskapen Ingemanland och ryska Karelen innan vi passerar gränsen. Har vi tur hinner vi ta en liten titt på den finska huvudstaden innan vi går ombord på en av Silja Lines lyxiga båtar. Gemensam middag.

Dag 7.
Vi anländer till Stockholm kl. 9.00 och efter en kort rundtur har Ni några timmar till fritt förfogande i vår vackra huvudstad. Detta är ett ganska omfattande program, men Ni väljer själva vad Ni vill vara med om. Känner Ni hellre för att gå på egen hand så står det var och en fritt. Vi kör till centrum flera gånger om dagen och på gångavstånd från hotellet finns en tunnelbanestation.

Välkomna!

----------------
----------------