Galleri Flamingo
 
 
 
 
 
Välkommen till Galleri Flamingos hemsida.
 
 

Det är drygt fyrtio år sedan Walter och Britta Pettersson startade Galleri Flamingo. Då i gamla Göteborgs banks röda tegelborg vid Storgatan. Efter tolv år på denna adress flyttade vi till skeppsmäklare Bomans gröna hus i Badhusparken.

Detta hus blev ett vattenhål för konstnärer, besökare, vänner och konstälskare. Här varvades utställningar av internationella grafiska mästare med natursköna målningar av lokala storheter, unga debutanter med etablerade konstnärer. Här kunde en utställning den ena dagen exponera den lokal motorcykelklubbens praktåk, den andra dagen ersättas av koppartstick av bästa märke. Variationen blev Galleriets signum.
Vi hoppas att Galleriet skall fortsätta locka intresserade till sig. Vår ambition är att visa spännande och kittlande konst, från såväl Sverige som från utlandet.

2013 tog vi det smärtsamma beslutet att lägga ner galleriverksamheten. En utförsäljning hölls under hösten samma år och i januari 2014 lämnade vi över lokalen till nya verksamheter. Vi tackar för de år ni följt och stöttat oss i våra ambitioner. Stort tack!

 
 
Britta, Ulf och Björn.
 
  ------------------