Pressmeddelande 2012-08-04.
----------------

Anrikt konstgalleri på västkusten lägger ner verksamheten efter 43 år.

Det var den 4 augusti, vid den välbesökta årliga konstutlottningen för Galleri Flamingos vänners konstförening, som de tre ägarna till Galleri Flamingo meddelade beslutet att stänga utställningsverksamheten.

- Det är nästan exakt 43 år sedan vi hade vår första vernissage, erinrar sig Britta Pettersson, som tillsammans med maken Walter startade galleriet. Den gången var det i inhyrda lokaler och först ut var den värmländska konstnären Arvid Knöppel.

Sedan dess har det blivit ett mycket stort antal utställningar. Internationella storheter som Tapies, Papart, Coignard och Rouault har tillsammans med erkända svenska artister såsom Hans Arnold, Olle Hanspers, Greta Gerell och Ardy Strüwer varit återkommande gäster på galleriet.

- Det har varit fantastiska år och vi har många spännande och märkliga historier att blicka tillbaka mot, minns Ulf Pettersson. Det är naturligtvis med delade känslor vi tagit detta beslut. Men att driva verksamheten vidare med fortsatt hög kvalitetsnivå kräver mycken kraft och nu tycker vi med ålderns rätt att det är dags att ge plats för nya yngre krafter.

Galleriet är sedan 1986 vackert beläget i Badhusparken i centrala Falkenberg. Galleri Flamingo har varit ett känt vattenhål för konstintresserade från stora delar av Sverige, något som Galleriets konstföreningens närmare 500 svenska och nordiska medlemmar kunnat vittna om.

Vad som nu kommer hända med lokalerna och verksamheten är ännu inte bestämt.

- Det finns många möjliga öppningar. Vi ser med spänning fram emot nästa skede i galleriets historia. Vi har inte tagit några beslut än, men känner stor tacksamhet över det stöd och den uppmuntran som såväl våra kunder som utställare givit oss under alla dessa år, säger Björn Pettersson - galleriets tredje ägare.

Pressmeddelandet skickades ut via NewsDesk.

Övrig information ges av Björn Pettersson - bjorn@flamingo.se